algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 15°
15°

L'efecte 2000 provoca la inversió de 1.200 milions a Son Sant Joan

Cancel·lats els vols entre les 19 hores del 31 de desembre i les 12 de l'1 de gener

90800

Del Pozo mostra a Diari de Balears els nous equips informàtics.

J. Morey.

El centre de Control i Navegació "conegut popularment com la torre de control" de l'aeroport de Son Sant Joan (Palma) ha invertit uns 1.200 milions de pessetes per eradicar dels seus aparells electrònics (hardware) i dels seus programes informàtics (software) els problemes derivats de l'efecte 2000, segons informà el coordinador en cap de Supervisió i Instrucció del centre de Control i Navegació de Son Sant Joan, Juan Manuel del Pozo.

Producte dels desajusts i anomalies que es poden produir en els aeroports d'arreu del món a causa de l'efecte 2000, les grans companyies aèries, com poden ser British Airways, Lufthansa, KLM o Ibèria, entre d'altres, han previst cancel·lar tots els seus vols entre les 19-20 hores del 31 de desembre d'enguany, Cap d'Any, i les 12 hores del migdia de gener del 2000. A partir de les 12.01, les aeronaus tornaran a enlaira-se de les pistes dels aeroports de tot el món.

Els trajectes transatlàntics avancen la seva suspensió a les 14 hores del 31 de desembre, ja que en el cas contrari els agafaria el canvi d'any en ple vol. Per exemple, la British Airways anul·larà els seus vols Londres-Tòquio i Tòquio-Londres del migdia. Així, les aerolínies es deixen aquest lapse de temps perquè si ocorregués una avaria, fruit de l'efecte 2000, els aeroports tindrien aquest marge de desset hores per solucionar les panes que sorgissin.

Des del primer dia de desembre la sala de control de Son Sant Joan, és a dir, el departament que realitza el seguiment de les aeronaus a través del radar quan es troben a l'aire, tindrà funcionant els nous equips de tractament de dades de radar a ple rendiment, ja adaptats a l'efecte 2000. Les instal·lacions d'aquests equips acabaran a finals d'aquest mes del novembre. «D'aquesta manera, iniciarem la transició cap a l'any 2000 amb un mes d'avantage», segons J.M. del Pozo.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris