nubes dispersas
  • Màx: 19°
  • Mín: 15°
19°

«El golf serà un desastre per a l'Albufera»

La membre d'honor, Pat Bishop, troba que els mallorquins haurien d'estimar més el parc natural

La membre d'honor de la junta rectora de l'Albufera des de l'any 1995 i principal benefactora del parc natural, Pat Bishop, juntament amb les filles del seu segon marit, Dennis Bishop, dotaran la casa de les Universitats d'un laboratori de camp.

Ho faran «en memòria del seu pare. Elles em comprenen i saben que amb aquesta donació em fan molt feliç», apunta Pat. Al seu costat s'hi troba l'investigador principal de l'Earthwath Europe, Nick Riddiford. Al 1989, Pat i Dennins Bishop començaren a donar suport al projecte que l'organització Eathwath Europe du a terme anualment a l'Albufera.

"Pat, com us va néixer l'estimació per l'Albufera? 
"El meu primer marit, Eddie Watkinson (mort el 1980) descobrí els valors naturals de l'Albufera. Fa molts d'any que conec Mallorca i aquesta zona és importantíssima pels seus valors naturals. Nosaltres la donàrem a conèixer a gent d'Europa, especialment del Regne Unit.

"També lluitàreu per protegir-la? 
"Hi havia un projecte per dissecar una zona de l'Albufera i construir-hi un hotel. Això ens va fer moltíssima por i el meu marit i jo ens vàrem començar a moure pel Regne Unit. A través de la Royal Society of Protection of Birds (RSPB) "que llavors ells dos representaven a Mallorca" cercaren diners per poder comprar part de l'Albufera. La gent d'aquí trobava que era massa car, però a Anglaterra estam acostumats a compra-ho a poc a poc. Quan tinguérem el compromís de poder disposar dels diners necessaris, el Govern trobà que no necessitava els doblers dels estrangers i passà a protegir l'Albufera. Som estrangera, som una visitants d'aquesta Illa. Però, volíem protegir l'Albufera, primer, perquè la gent d'aquí pogués gaudir-ne i per estudiar-la.

"Què més recordau d'aquells primers anys? 
"Venia amb el meu primer home amb deu binocles i els deixàvem als nins de les escoles. Després amb el meu segon marit vaig continuar visitant el parc, en vida seva vàrem pagar els aguaits que porten el seu nom. Aquí he passat els millors moments de la meva vida.

"Volíeu que el parc el descobrís tothom. Però no creis que ara té massa visitants? 
"La pressió que suporta el parc és altíssima. (Afirma Pat i es gira cap a Nick perquè ell també opini. Nick troba que 250.000 visites anuals són moltíssimes. «Si la gent té tant d'interès a visitar el parc, el Govern hauria de crear noves zones com ara l'Albufereta. Molts turistes visiten el parc, tothom hi ve i no tots haurien de venir a un mateix lloc el mateix dia»).

"Restringiríeu les visites? 
"(Ambdós es miren i coincideixen en la resposta que dóna Pat). És el Govern qui ho ha de decidir. L'Albufera és un parc natural, no un parc d'atraccions per a turistes. En temporada de cria, els ocells necessiten tranquil·litat. Si hi ha massa gent, perdem la història. És important introduir la gent en el món de la natura perquè aprenguin a respectar-la.

"Malgrat ser una persona molt reservada, criticau amb duresa la gestió de l'anterior directiva del parc? 
"Sí, perquè els objectius de la directiva anaven adreçats a potenciar el parc de cara als turistes, volien atreure la gent però no pensaven a protegir el parc.

"Us queixau perquè netejaren el parc natural com si fos un jardí? 
"És impossible netejar. Pot ser molt bo pels turistes que no són experts.

"I què trobau del camp de golf que volem fer aquí a la vora? 
"Un desastre. Utilitzaran moltíssima d'aigua. Hi ha altres lloc a l'Illa per fer camps de golf; però, l'Albufera és única. Els mallorquins haurien de comprendre que tenen tanta sort de tenir un parc com aquest.

"I de la central tèrmica, què n'opinau? 
"Hi és. També hi ha hotels damunt les dunes.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris