cielo claro
  • Màx: 24°
  • Mín: 16°
24°

Neix la primera empresa creada gràcies a les ajudes del Pla Urban

És un taller de reparació de bicicletes que s'ha instal·lat a la Porta des Camp

S.BENNÀSAR. Palma.
El pla Urban comença a donar els seus primers fruits. Un taller de reparació de bicicletes, situat a la Porta des Camp i anomenat Bicitot, és la primera microempresa que ha nascut gràcies als programes d'incentivació econòmica projectats des del Consorci-Palma Centre, gestionador de les ajudes europees per a la rehabilitació de sa Gerreria.

El pla Urban ha canalitzat les inversions en el centre de Palma en dues vessants. En primer lloc, la creació de grans infrastructures de tipus social; i, en segon lloc, la recerca d'alternatives a les mancances socials dels habitants de sa Gerreria, a través de programes d'inserció laboral i de formació.

El taller de bicicletes sorgeix després d'un llarg procés que es va iniciar amb la impartició d'un curs de reparació de bicicletes. Aquest programa de formació ha desembocat en un taller que dóna un nou servei a la barriada i, en general, a tota Palma. Aquest taller de bicicletes ha permès la creació d'un lloc de treball estable i està acomplint un dels principals objectius de l'Urban: «contribuir al desenvolupament del teixit econòmic de la zona actuant des de l'àmbit de l'economia social».

Però darrere del petit taller s'amaguen un seguit d'objectius molt més importants per a la contrada del Temple i per a la ciutat en general. A part de desenvolupar l'activitat pròpia de reparació i manteniment de bicicletes, Bicitot treballa per procedir a la recollida i la recuperació de bicicletes que no s'empren. Aquestes bicicletes es reparen i després són enviades a les entitats socials i Organitzacions No Governamentals, a fi que les distribueixin entre els col·lectius més desafavorits.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris