algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 14°
21°

Antich creu que la crítica de Munar ha «reforçat» el Pacte de Progrés

El Parlament reclamarà per unanimitat a l'Estat les competències pendents

El debat sobre l'orientació de política general va arribar ahir a la fi amb la votació de les propostes de resolució presentades per tots els grups amb representació parlamentària excepte Unió Mallorquina (UM). Els líders polítics que protagonitzaren dimarts i dimecres el dit debat sobre l'estat de l'autonomia varen valorar postivament el seu desenllaç final.

En aquest sentit, el president balear, Francesc Antich, va declarar ahir que les crítiques en el si del mateix Pacte i protagonitzades per la diputada d'UM, Maria Antònia Munar, «han reforçat» el Govern progressista. Si dimecres la Cambra autonòmica va assistir a l'escenificació d'una fricció diàfana i sincera entre UM i el bloc progressista, ahir la imatge va ser la contrària i tant Munar com Antich i els principals líders de les forces que conposen el Govern feren rotle a l'entrada del Parlament i escamparen el fantasma de mala maror que hi passejaven des del dia abans.

Les diferències polítiques d'UM amb el Govern estan, segons Antich, «totalment tancades» després que l'Executiu s'hagi compromès a aprovar la llei de consells insulars en el termini d'un mes i de garantir que les transferències seran una realitat a principis del 2000. La resposta de Munar és que UM no presentarà cap esmena parcial als pressuposts del Govern. Respecte de la proposta feta per UM de llei de consells insulars, el president balear creu que allò més «lògic és analitzar-la i parlar-ne amb tots els consells insulars i totes les forces polítiques».

La promulgació definitiva d'una llei de «finançament definitiu dels consells insulars i la creació del Fons de Compensació Interinsular per corregir els desequilibris existents al conjunt de les Illes Balears», presentada ahir per EU, va ser una de les 171 propostes presentades al Parlament per tots els grups parlamentaris, excepte UM, arran del debat de l'autonomia. La proposta va ser aprovada per unanimitat de la Cambra.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris