algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 16°
17°

El cementeri s'ampliarà amb 800 unitats per satisfer la demanda de tombes

Un promotor privat farà i vendrà les tombes amb uns preus fixats per l'Ajuntament

El cementeri municipal d'Alaró serà ampliat amb prop de 800 unitats d'enterrament per tal de donar sortida a la forta demanda existent al poble. L'equip de govern (PSM-PP) projecta executar aquest projecte mitjançant un conveni urbanístic amb un promotor privat que té la propietat dels terrenys annexos a l'actual recinte mortuori i que s'utilitzarien per ubicar aquesta ampliació.

El primer tinent de batle, Joan Simonet, ha explicat a Diari de Balears que «el contracte a signar passaria pel fet que aquesta empresa es fes càrrec de dur a terme l'execució de l'obra i, a canvi, el promotor gestionaria la venda de les tombes i en treuria els beneficis». De tota manera, Simonet ha deixat clar que els preus de les noves unitats d'enterrament quedaria fixat d'acord amb l'Ajuntament per tal que no fossin desorbitats i resultassin assequibles a la gent.

La nova ampliació ocuparia prop de 5.000 metres quadrats i inclouria la construcció d'una nova sala de vetla i d'amples zones enjardinades. A més a més, es preveu deixar una superfície similar com a reserva per a una futura ampliació. El projecte que se seguirà, segons ha indicat Simonet, «fou redactat durant la passada legislatura i el trobàrem dins un calaix. Tot i la forta demanda existent, mai no vàrem tenir constància de la seva existència ja que ni tan sols es va portar a aprovació».

El conveni resultaria encara més beneficiós per a l'Ajuntament si es té en compte que el promotor cediria al municipi prop de 5.000 metres quadrats de terreny situats vora el poliesportiu i que s'utilitzarien per ampliar les actuals instal·lacions. L'Ajuntament, a més, rebrà algunes tombes en propietat. Des de l'Ajuntament es recomana a tots els interessats a adquirir una tomba que s'inscriguin a la llista d'espera oberta a les oficines municipals.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris