cielo claro
  • Màx: 19°
  • Mín: 15°
15°

Nájera deixa fer 440 habitatges i un hotel a canvi de 60 hectàrees de garriga

El projecte inclou l'edificació d'un centre comercial de 3.000 metres quadrats

La documentació de la revisió del Pla General d'Ordenació Urbana (PGOU) de Calvià, que serà aprovada la propera setmana pel ple del consistori de manera provisional abans de ser remesa al Consell Insular de Mallorca (CIM), estableix per a la seva aprovació definitiva una ampliació del sòl urbanitzable respecte de la segona aprovació inicial del pla efectuada en el mes de desembre de l'any passat.

En l'anterior documentació es preveia per a tot el municipi un total de 18 hectàrees de sòl urbanitzables ubicades a Peguera i des d'ara han augmentat fins a assolir 78 hectàrees, ja que s'han ampliat des del nucli de Peguera fins al terme d'Andratx. Aquests terrenys, de topografia molt accidentada, entre la urbanització Atalaia, el pla de Peguera i es Castellot de Na Marió són coneguts en el PGOU del 1992 com UPT-1.

Segons el nou plantejament, la majoria d'aquests terrenys són de «gran valor ambiental i paisatgístic», per la qual cosa es recomana que «haurà de mantenir-se en la seva actual configuració física i a més haurà de ser de titularitat pública» i s'hauran de reservar per a la construcció els terrenys «més plans».

A pesar d'això, la memòria del PGOU justifica la classificació d'aquests terrenys com a sòl urbanitzable en el fet que «completen i rematen el sòl urbà de Peguera davant dels turons forestals del Castellot de Na Marió, ofertar sòl per a l'habitatge a un preu assequible, permetre certa oferta hotelera de qualitat i de nova planta, com també obtenir, per cessió gratuïta, els terrenys de turó arbrat que tanquen paisatgísticament Peguera i que passaran a ser Espais Lliures Públics».

En concret, la normativa permetrà la construcció de 440 nous immobles en edificis col·lectius de quatre altures dels quals el 40 per cent hauran de ser promoguts «sota algun règim d'habitatge protegit de promoció privada o pública». Igualment es qualificarà una parcel·la de 28.000 metres quadrats com a «T» (turística) en la qual es podrà edificar un establiment hoteler de 400 places. Així mateix s'inclou en aquesta documentació la construcció d'un centre comercial de 3.000 metres quadrats.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris