algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 14°
13°

Munar critica que el Govern hagi fet «passes enrere i no cent envant»

El president Antich li agraeix la «transparència i sinceritat» i li demana «lleialtat»

La diputada d'Unió Mallorquina (UM), Maria Antònia Munar, va refusar ahir afrontar el debat de l'estat de l'autonomia una actitud «purament acrítica i complaent». En una intervenció molt diàfana va despullar el Govern del Pacte de Progrés sense pietat però sense fer un excés de sang. Va reivindicar, simplement, el «dret i el deure» del president del Govern, Francesc Antich, de «centrar» l'executiu plural que presideix.

Munar, que va qualificar de «reinvestidura» la intervenció feta per Antich el dia abans, se sentí una «mica decebuda» pel balanç de Govern fet pel president autonòmic. En aquest sentit, va especificar de manera gràfica que «no han estat cent passes endavant, sinó un parell de passes endarrere».

La crítica de la presidenta del Consell Insular de Mallorca (CIM) a la incipient tasca de Govern va girar al voltant de tres eixos. En primer lloc, Munar va citar la futura Llei de consells insulars. L'aprovació d'aquesta norma és, segons el parer de la presidenta mallorquina, «imprescindible amb vista als futurs acords que s'han d'aprovar». Després d'establir aquesta relació d'interdependència, Munar no es va estar de recordar que «tots els acords han de tenir la signatura de tots els signants del Pacte de Govern».

En la rèplica feta per Antich ahir mateix de manera global als portaveus parlamentaris de les forces signants del Pacte de Govern, el president va dedicar unes paraules a Munar. Després de dissentir de la percepció que té Munar del Pacte de Progrés i d'agrair-li la «transparència i sinceritat» de la seva intervenció, el president de l'executiu autonòmic va recomanar que a l'hora de consensuar temes «la maquinària hauria d'estar més engreixada tant des del Govern balear com des del Consell Insular de Mallorca».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris