algo de nubes
  • Màx: 22°
  • Mín: 15°
22°

La línia de tren que connectarà Palma amb la ciutat arribarà al port comercial

Triay considera «molt positiu» que puguin pujar al ferrocarril arran de moll

La línia de ferrocarril que enllaçarà Palma amb Alcúdia arribarà fins al port comercial. Així, els passatgers que desembarquin a la futura estació marítima, procedents de Ciutadella, podran accedir directament a aquest transport públic.

Així ho anuncià ahir el president de l'Autoritat Portuària de les Illes Balears, Francesc Triay, després d'haver-se entrevistat amb el batle d'Alcúdia, Miquel Ferrer. «El Govern balear vol dur fins el port comercial el ferrocarril. Seria molt positiu comptar amb un transport públic arran de moll», manifestà Triay.

Després passà a concretar que «la zona de Gesa és molt adequada per fer l'estació final Palma-Alcúdia». Cal dir, emperò, que la ubicació definitiva de la futura estació marítima encara no està decidida. També queda per decidir el lloc exacte on situaran les empreses de reparació d'embarcacions.

L'única empresa d'aquest tipus que ara hi ha en el polígon naval s'haurà de traslladar al nou sector perquè en aquest indret l'Ajuntament pensa fer-hi una zona verda. Per poder realitzar aquesta actuació, l'Autoritat Portuària «donarà una concessió de llarg termini, de més de deu anys, al consistori alcudienc», en paraules de Triay. Ferrer explicà que, a més de la zona verda, també està previst construir on ara és el polígon naval les futures instal·lacions de l'escola de vela.

Amb relació a aquests canvis, Francesc Triay va voler deixar clar que l'espai que es destinarà a la reparació d'embarcacions l'ocuparan diverses empreses. El president de l'Autoritat Portuària de les Illes Balears apostà en tot moment per la introducció de noves empreses. Després concretà que convocaran un concurs públic perquè qui ho desitgi pugui optar a la drassana.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris