cielo claro
  • Màx: 24°
  • Mín: 16°
16°

L'efecte 2000 provoca cancel·lacions de reserves alemanyes per a Nadal

Els germànics no tindran vacances perquè han d'estar disponibles per si de cas

L'efecte 2000 no ajuda a la desestacionalització de les Balears. Les reserves amb vista al «final del mil·lenni» s'han vist reduïdes, de manera important, perquè els empresaris alemanys es neguen a donar vacances als seus operaris, atès que volen que estiguin localitzables per si els sistemes informàtics dels aparells electrònics fallen i han de menester els seus empleats, segons explica el president de la Federació Empresarial Hotelera de Mallorca (FEHM), Pere Cañellas.

Aquesta previsió negativa es constatà al llarg del cap de setmana passat en el decurs de la Fira de Turisme de Frankfurt (Alemanya). Els hotelers balears que assistiren a aquest fòrum turístic mostraren la seva preocupació, ja que esperaven que la festa de benvinguda a l'any 2000 augmentàs el nombre de visitants germànics a l'Arxipèlag balear durant el Nadal i, en concret, al Cap d'Any.

Cañellas manifestà que «fins aleshores el percentatge de reserves és molt baix». El problema de l'efecte 2000 deixa palès que fins i tot els estats europeus més desenvolupats no es refien de la tasca duita a terme per posar al dia tots aquells sistemes informàtics i electrodomèstics perquè a partir del primer segon del 2000 reconeguin els quatre dígits del nou mil·lenni i no retornin als inicis del segle XX, és a dir, a l'any 1900.

D'altra banda, el president dels hotelers de Mallorca negà que els empresaris turístics hagin apujat entre un 30 i un 35 per cent els seus preus entre el 30 de desembre d'enguany i l'1 de gener del 2000, com afirmà divendres passat el director de Desenvolupament i Control del majorista Tiempo Libre-Mundo Color, Javier González Soria, en la cloenda del V Congrés de l'Associació Espanyola d'Experts Científics en Turisme, celebrat a la UIB.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris