cielo claro
  • Màx: 24°
  • Mín: 16°
24°

Pere Sampol compara el canvi polític amb «els anticossos contra un virus»

«En una època de creixement, les Illes pateixen els sous i les pensions més baixes»

El portaveu del PSM i vicepresident del Govern, Pere Sampol, comparà el canvi polític que han viscut les Balears amb «els anticossos que genera un organisme contra un virus, una manera d'anticipar-se a una malaltia».

Sampol es preguntà per què, en un suposat bon moment econòmic, s'ha produït el canvi polític. Per respondre's, i tal com pertoca a un vicepresident econòmic, a continuació detallà alguns dels trets que defineixen la situació econòmica de les Illes: en una conjuntura de creixement espectacular, salaris baixos, pensions baixes i contractes precaris. El polític nacionalista destacà aquesta paradoxa i enumerà els creixements demogràfic, de facturació energètica, de l'activitat constructora, de passatgers de l'aeroport i de consum d'aigua, tots ells superiors al 10 per cent anual.

Pere Sampol expressà la seva preocupació per aquest creixement «insostenible» i pels seus efectes sobre el medi ambient, els recursos naturals i la identitat col·lectiva de les Balears. A partir d'aquí, argumentà i justificà l'aplicació de l'ecotaxa: «Som la millor destinació turística i per això ens hem de vendre cars oferint bons serveis, bones infraestructures i un medi ambient cuidat».

No faltaren les acusacions a la passada gestió del PP, començant pels 45.000 milions transferits per Madrid a Educació fa dos anys: «Enguany ha estat obligat pressupostar 60.000 milions per a Educació, un augment de 15.000 milions en només dos anys, i no seran suficients. Mentrestant, som la comunitat amb més alumnes per classe i la que té menys universitaris, la qual cosa suposa un greu dèficit intel·lectual».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris