algo de nubes
  • Màx: 22°
  • Mín: 14°
22°

L'Audiència Nacional declara prescrites les acusacions del cas Inverbroker

El fiscal Ignacio Gordillo pot presentar un recurs de cassació davant el Tribunal Suprem

L'Audiència Nacional va sobreseure ahir el procés contra l'exministre d'UCD José Pedro Pérez Llorca i sis persones més acusades pel cas Inverbroker, en considerar que els delictes fiscals que els imputaven havien prescrit.

La Secció Primera de l'Audiència Nacional, que va estar presidida pel magistrat Siro Garcia, inicià el judici el matí contra Pérez Llorca, els germans Jaime i Rafael Monjo Carrió, Salvador Miras Gómez, Emilio Giolmo López, Ignacio Riera Rovira i Rafael Oliva García. Els imputats estaven acusats de dos delictes fiscals per irregularitats en la declaració de l'impost de societats dels exercicis 1988 i 1989. El fiscal, Ignacio Gordillo, demanava dos anys de presó per a cada imputat i delicte, així com una multa de 150 milions per cadascun.

L'escrit d'acusació del fiscal especificava que Pérez Llorca, com a president de la societat de valors Inverbroker, i la resta dels acusats, en qualitat de socis i consellers delegats, constituïren 25 societats fictícies per canalitzar els capitals dels seus clients afavorint el frau, ja que garantien l'anonimat i l'opacitat fiscal dels rendiments de les seves inversions.

A la primera i única sessió del judici, els advocats dels imputats presentaren qüestions prèvies, a les quals assenyalaren que els delictes fiscals havien prescrit. També al·legaren indefensió en considerar que els imputats ignoraven l'acusació per delicte fiscal i varen exposar que l'Audiència Nacional és un tribunal no competent per jutjar els acusats, ja que aquests suposats delictes no originaren problemes greus a l'economia estatal.

Després d'escoltar els advocats, el fiscal Ignacio Gordillo reconegué que el delicte fiscal corresponent a la declaració de l'impost de societats de 1988 efectivament havia prescrit, però no el de 1989. El tribunal decidí, després d'escoltar les parts, sobreseure la causa contra Pérez Llorca i la resta dels acusats en considerar la prescripció dels delictes, valorant la reforma de la Llei general de tributs i comptant que els suposats delictes es produïren en els anys esmentats.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris