cielo claro
  • Màx: 19°
  • Mín: 15°
15°

Cort prohibeix la construcció de benzineries a les zones residencials

Així ho contempla la revisió del PGOU de la ciutat

Les zones residencials de Palma no podran veure créixer més benzineries al seu interior. La normativa en la matèria, recollida en les disposicions finals de la revisió del Pla general d'ordenació urbana, servarà d'aquest tipus d'instal·lacions les zones habitades del terme municipal.

Així per tant, les benzineries sols es podran instal·lar en les anomenades zones M, corresponents als polígons industrials o a les zones de serveis, que en el Pla de 1985 eren conegudes com les àrees ST, com poden ser, per exemple, l'aereoport i el Port.

Segons els tècnics d'Urbanisme aquesta normativa recull l'esperit de la suspensió cautelar de llicències per l'ús d'estació de subministrament de combustible i carburants que va aprovar Cort el 20 de març de 1997. Aquella moratòria de llicències es féu mentre s'estudiava la modificació d'usos del Pla general d'ordenació urbana i com es restringiria la construcció de benzineries a través del nou pla.

Ahir el Consell de Gerència d'Urbanisme va aprovar per via d'urgència fer el canvi de nomenclatura de les àrees de limitació per a la construcció de benzineries. És a dir, s'ha de canviar el text que diu que les benzineries només es poden construir a les zones ST per un altre que digui que les benzineries sols es poden construir a les zones M o a les zones S.

Aquest canvi de nomenclatura després haurà de ser aprovat per part del Consell Insular de Mallorca. Quan la institució doni el seu vistiplau la mesura haurà de ser publicada al Butlletí Oficial de les Illes Balears.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris