cielo claro
  • Màx: 21°
  • Mín: 14°
15°

Peguera tindrà amb el nou PGOU quatre vegades més de sòl urbanitzable

El nou Pla General preveu modificacions importants en l'àrea de les superfícies comercials

L'equip de govern socialista que presideix la batlessa Margarita Nájera ha fet anques enrere en l'aprovació del Pla general d'ordenació urbana (PGOU) de Calvià i permetrà, amb algunes limitacions, el canvi d'activitat en els locals comercials inferiors als seixanta metres quadrats. La nova documentació de la revisió del planejament urbanístic del municipi aposta per la recuperació de sòl urbà en les primeres línies del litoral a la vegada que multiplica per quatre el sòl urbanitzable a Peguera.

La batlessa de Calvià, Margarita Nájera, presentà ahir als mitjans de comunicació tota la documentació de la revisió del PGOU que serà aprovada pel ple del consistori de manera provisional la propera setmana abans de ser remesa al Consell Insular de Mallorca (CIM), per a la seva aprovació definitiva.

La normativa que pretrenia introduir el govern municipal en l'articulat del pla d'ordenació mitjançant el qual s'impedia el canvi d'activitat en tots els locals de menys de seixanta metres quadrats de superfície, tal com ha anat informant aquest diari, ha estat modificada i queda redactada d'una manera molt permissiva.

Segons els responsables municipals, «es respecten els drets adquirits en tots els negocis actuals mentre aquests durin sense limitació de terminis, sigui quina sigui la superfície del local». Els nous locals que hagin de construir-se hauran de tenir un mínim de 60 m2 respecte dels locals antics, si tenen menys de quaranta metres quadrats només podran canviar d'activitat si són emprats per a serveis (agències de viatges, despatxos professionals, perruqueries, oficines, etc.).

D'entre 40 fins a 60 metres quadrats es podrà obtenir llicència per a comerços amb un sol epígraf (souvenirs, botigues de roba, sabateries, etc.) per a la resta d'activitats com bars, restaurants, supermercats, o botelleries, seran necessaris un mínim de 60 metres quadrats.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris