cielo claro
  • Màx: 20°
  • Mín: 13°
13°

La construcció de blocs d'habitatges queda més gravada amb imposts

L'Ajuntament pretén afavorir les obres petites i de rehabilitació de particulars

La construcció de nous blocs d'habitatges dins del nucli urbà quedarà a partir d'ara molt més gravat impositivament. El consistori binissalemer va aprovar amb els vots de l'equip de govern (PSOE-PSM) modificar l'ordenança reguladora de les llicències urbanístiques de manera que s'afavoreixen les petites obres particulars.

Fins ara tots els projectes edificatoris havien d'abonar una taxa corresponent al 2'4% del pressupost i 40.000 pessetes fixes per obtenir la pertinent llicència d'obra. El nou reglament estableix que aquelles obres amb un pressupost d'entre 4 i 14 milions de pessetes passaran a pagar únicament el 2'1% del pressupost. En canvi per les que superin els 14 milions els promotors hauran d'afluixar el 2'9% del pressupost.

Segons va explicar el regidor d'Hisenda, Miquel Nadal (PSOE), aquests canvis pretenen pitjar per una banda els promotors immobiliaris que treuen grans profits per la venda de pisos i afavorir aquelles persones que es fan la seva pròpia casa tant si és nova com si es rehabilita un casal vell. La mesura es complementa amb una reducció generalitzada de l'impost de construcció, que passa del 2'4 al 2%.

A més dels relatius a la construcció, el consistori binissalemer acordà apujar altres tributs. Així l'IBI pujarà un 5% i els de ciruclació, clavegueram i cementeri creixen un 2 per cent. El preu de l'aigua potable experimenta un increment important també, i passa de les 58 pessetes que costava fins ara el metre cúbic a les 66.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris