algo de nubes
  • Màx: 22°
  • Mín: 15°
22°

Cardenal constata a Palma les greus mancances que pateix la Fiscalia illenca

El fiscal general de l'Estat advocà per una llei que fixi les retribucions dels jutges

El fiscal general de l'Estat, Jesús Cardenal, constatà ahir a Palma les greus mancances que pateix la Fiscalia illenca en la seva visita al Palau de Justícia. Cardenal qualificà l'edifici de «magnífic», però destacà les dificultats per tal que els fiscals realitzin la seva feina amb normalitat a les actuals instal·lacions. «Els fiscals no tenen ni un despatx. Només hi ha una saleta amb vuit cadires. Qui arriba primer, agafa lloc, però la majoria ha de fer la feina a casa seva», afirmà.

Jesús Cardenal manifestà que aquesta manca d'infraestructura és una constant en l'administració de justícia de tot el país i afecta tant el personal com ara els mitjans materials. A les Balears, «fan falta despatxos amb cadires, taules i ordinadors per treballar amb bases de dades per a procediments penals, civils, de menors i de vigilància penitenciària per tal de controlar els assumptes pendents als jutjats».

El cas de Palma és, segons Cardenal, «clamorós». «Les plantilles són adequades, ja que hi ha aproximadament 37 fiscals i les vacants es cobreixen amb normalitat». El fiscal general de l'Estat es referí a la possibilitat de destinar l'actual jutjat de menors com a futura seu de la Fiscalia, com ja va plantejar el fiscal en cap, Antonio de Vicente Tutor, a l'audiència mantinguda amb el president del Govern, Francesc Antich. Cardenal informà que «ja hi ha un projecte del Ministeri de Justícia, propietari de l'edifici, amb la col·laboració del Govern balear i l'Ajuntament de Palma, per rehabilitar-lo. Però per a això és necessari comptar amb un pressupost adequat».

Jesús Cardenal considerà legítimes les reivindicacions de jutges i fiscals per tal de millorar les seves retribucions. No obstant això, matisà que les necessitats de la justícia inclouen més jutges, més fiscals, més mitjans (mobiliari, edificis i suports informàtics). «Comprenc que el Govern no pugui satisfer al 100% totes les demandes i que hi hagi prioritats», digué Cardenal, qui advocà per l'elaboració d'una normativa que reguli les retribucions. «Serviria com a suport i com a referència definitiva per resoldre aquest problema». El fiscal general de l'Estat recordà que els jutges no tenen dret a la vaga.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris