muy nuboso
  • Màx: 21°
  • Mín: 14°
14°

Turisme presenta uns pressupots continuistes, amb la minva del 8'62%

El conseller de Turisme, el socialista Celestí Alomar, i el seu equip presentaren ahir en el conjunt dels partits polítics balears els seus pressuposts, que foren qualificats de «continuistes» pel mateix PSIB-PSOE. Aquests pressuposts mostren una reducció del 8'62% respecte de l'any passat, és a dir, enguany es comptava amb uns 4.200 milions, mentre que per al pròxim exercici Turisme només disposarà d'uns 3.840 milions. El màxim responsable de la política turística de les Balears justificà aquesta minva en la desaparició de les partides destinades a cobrir les obres del pla Mirall, ja que «aquest ja ha finalitzat».

D'altra banda, el capítol dedicat a les inversions s'ha incrementat amb un 50'25%. En concret, Turisme passarà dels actuals 676 milions de pessetes als 1.016 milions. Aquesta partida suposa el 26% del pressupost total de la Conselleria i aquí queden inclosos els 480 milions destinats a l'esponjament de zones turístiques degradades i a la creació de la xarxa d'espais naturals. El conseller Alomar anuncià que es contempla que aquesta quota «s'ampliï segons el finançament que rebi el fons finalista mediambiental» i apuntà que «a través de l'impost turístic ha d'arribar el principal finançament» del cabal. A més, Alomar informà que l'«intercanvi de places hoteleres "que estableix l'LGT" ha d'anar associat amb l'esponjament».

Els 4.200 milions s'utilitzaran «per crear nous productes turístics i així diversificar l'oferta turística balear. Això ens acostarà a mercats que actualment són minoritaris o en els quals no tenim presència», explicà Alomar. Tot això té com a objectiu «crear les condicions perquè el producte vacacional aconsegueixi un major valor afegit que ara».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris