cielo claro
  • Màx: 24°
  • Mín: 16°
22°

Cort vol tancar tot el centre històric als vehicles dels no residents a mitjan termini

Sierra ha promès arreglar el trànsit de manera definitiva aquesta legislatura

Cort s'ha proposat un objectiu clar en matèria de trànsit: restringir per complet el pas als no residents al centre històric de Palma a mitjan termini. Així ho assegurà el regidor de Circulació de l'Ajuntament de Palma, José Manuel Sierra, en el decurs d'una visita a la nova zona Acire corresponent a l'àrea del carrer Palau Reial que, juntament a la de la plaça del Mercat, es posà en funcionament ahir.

Les propostes de Cort, que queden subjectes a l'elaboració de l'estudi de mobilitat de Palma, inclouen també la conversió de determinats carrers de la ciutat en vies sols per als vianants.

Tot i que Sierra no ha volgut explicar com es podia interpretar aquest «mig termini», en nombroses ocasions s'ha recordat que una de les màximes prioritats de Cort és donar una solució definitiva al problema del trànsit en aquest mandat.

«La creació de les noves Acire és la primera passa per tancar el trànsit al centre històric», assegurà ahir Sierra. De totes maneres, el regidor va explicar que les actuacions municipals no sols s'han de centrar en el nucli històric.

«El pla de mobilitat (que estarà enllestit dins l'any 2000) també ens recomanarà si es fa necessari tancar o no altres carrers en barriades de fora del centre i fins i tot si és necessari convertir-les, algunes d'aquestes, en d'accés únic per als vianants. La reducció del trànsit implica una millora important de la qualitat de vida a la nostra ciutat i la fa més humana. Aquesta és una de les nostres messions de futur més importants».

De totes maneres, les primeres crítiques contra els plans de futur de Sierra ja s'han deixat sentir. Als comerciants no els ha fet gens de gràcia que s'hagi tancat al trànsit aquesta zona de Palma, com tampoc a molts dels professionals laborals que tenen els seus despatxos a la contrada.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris