algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 11°
11°

Munar trenca la bipolarització del debat i lleva protagonisme a Matas

La presidenta del CIM reivindica la seva «quota de pantalla» en el Pacte de Progrés

El moment més interessant del discurs de Francesc Antich fou el que vingué immediatament després del punt i final. Aleshores, Jaume Matas, en veure que Maria Antònia Munar s'havia «distret» i no aplaudia, pogué intuir que, per ventura, li acabaven d'arruïnar el protagonisme en la seva festa de primera comunió. Avui es comprovarà. Però Munar li posà el llistó molt alt, tant que "sospit" l'única manera que tindria el cap de l'oposició d'accedir als titulars seria anunciant que està absolutament d'acord amb el Pacte de Progrés. Al cap i a la fi, oposar-s'hi li va en el sou i en la definició.

En un món pretesament bipolar, la presidenta del Consell de Mallorca anuncià el recordatori que la realitat política balear és triangular. Munar reclamà la seva part de quota de pantalla i aconseguí amb el paper d'«oposició constructiva», amb què el PP ja es regalava.

Mentre que en els passadissos, Marilena Tugores discutia de models amb Miquel Àngel Nadal, Munar explicava la posició del Govern comparant-lo amb una família d'emigrants negres vinguda a més. La família, en l'acudit-al·legoria políticament incorrecte, té un cop de sort i se'n du la grossa de la loteria de Nadal. Es muda a Son Vida i envia el fill major a estudiar als EUA. Ja assentada al nou barri, té problemes d'integració: no troba servei domèstic, els petits són objecte d'escarni a l'escola... La situació es perllonga fins que el pare decideix sotmetre tota la família a un canvi de pell i les coses comencen a rodar. Aleshores torna el fil d'Amèrica i ple d'orgull racial recrimina el pare per la decolaració. Acabada la disputa, el pare reflexiona: «Fotre! No fa ni dos dies que som blanc i ja començ a tenir problemes amb els negres!».

El protagonisme que ha assolit el Govern de Progrés ha eclipsat la moreneta durant aquests cent dies. Ella recorda que Benestar Social, Carreteres, Ordenació del Territori i Residus són el seu domini. Per tant, les medalles, si n'hi ha, també han de ser per a ella. L'executiva d'UM la va interrogar dilluns sobre l'escassa presència del Consell als mitjans de comunicació. Munar li ha contestat al mateix temps que li donava satisfacció.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris