nubes dispersas
  • Màx: 22°
  • Mín: 15°
22°

Antich fa de l'ecotaxa l'emblema del canvi polític i social a les Illes

El president no deixarà «amputar el paisatge» i proclama la defensa del medi ambient

93892

Antich va dirigir dures paraules als setze anys de govern del PP.

J. Morey.

El president del Govern balear, Francesc Antich, va renovar ahir, en el seu discurs sobre el debat de política general de les Illes Balears, les promeses d'esperança i d'inici d'una nova etapa política fetes en el debat d'investidura del passat 22 de juliol. Va dibuixar un horitzó basat en la llibertat i en la discrepància i va establir les dues línees transversals sobre les quals es fonamenten les polítiques de l'executiu: medi ambient i qualitat.

El parlament del president, d'una hora i mitja de durada, va consistir bàsicament a actualitzar l'inventari de promeses amb les concrecions que un període de tres mesos permeten de fer. Antich va dedicar dures crítiques en el balanç de setze anys de govern del Partit Popular i va convidar la societat illenca a «posar els rellotges a l'hora i partir de nou amb la confiança que continuam pel bon camí».

Els pròposit del Govern de Progrés és posar fi a «les dues vies de distinta velocitat» per les quals circulen les Illes. Per una hi circulen els impactes urbanístics i l'economia especulativa i per l'altra hi van les polítiques socials en general. Segons Antich, mentre que la primera corre «perill de xoc» per elevada acceleració, la segona «va a pas de caragol».

La reforma del model turístic, basada en la desestacionalització, és «indispensable i requereix la màxima atenció» del nou Govern. En aquesta política revisionista recaurà, segons Antich, «el canvi de model de desenvolupament». «Un nou model que consolidi la nostra indústria: el paisatge», va dir. Les dues línies mestres sobre les quals se sostenen la gran majoria de les polítiques econòmiques del Govern, i especialment el turisme, són el medi ambient i la qualitat.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris