algo de nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 15°
21°

«Cal recordar a Antich que el centrisme ha de ser una bandera del seu Govern»

Maria Antònia Munar participà ahir en un xat de «Diari de Balears» ben intens

La presidenta del Consell Insular de Mallorca i d'Unió Mallorquina (UM), Maria Antònia Munar, participà ahir en el xat de Diari de Balears. La conversa amb els internautes, amb nombroses qüestions plantejades, fou intensa i no faltà el sentit de l'humor. Fins i tot, Munar rebé una declaració d'amor. El pacte frustrat amb el PSM de cara a les eleccions generals i les relacions d'UM amb el Govern de les Illes Balears foren els dos temes protagonistes de l'hora llarga de diàleg informàtic. A continuació, reproduïm una selecció de les preguntes i les respostes més interessants.

"El primer que heu fet els polítics és equiparar els vostres sous i els heu duplicat. Quan pensau equiparar els sous dels maltractats bombers? 
"El tema dels sous dels funcionaris s'ha de veure en el conjunt i no té res a veure amb l'augment dels sous dels responsables polítics. Crec que és de justícia que les retribucions dels polítics siguin dignes i equiparables entre les diferents institucions: Govern, Ajuntament i Consell. I crec que els funcionaris també han de tenir uns sous justs i dignes, però una cosa no té per què comparar-se amb l'altra.

"Per què estau enfadada amb Francesc Antich? És una qüestió de gelosia o de promeses incomplides? 
"No estic enfadada amb Francesc Antich. La responsabilitat i l'obligació de la presidenta d'UM és la de centrar un govern d'esquerres. És important que es compleixin els compromisos adquirits respecte de la transferència de competències i recursos econòmics als consells. Tot allò que no està signat en el pacte s'ha de consultar abans de fer afirmacions que després poden decebre els ciutadans si no es poden dur endavant. Tot això no significa que estigui enfadada ni que negui el meu suport.

"Qui us dóna suport en la «famosa» plataforma nacionalista? 
"UM es presentarà a les properes eleccions generals, segons l'acord del consell polític, si bé vàrem manifestar el nostre interès d'estar oberts a una possible plataforma ciutadana que entengui la necessitat de sumar esforços per aconseguir un diputat nacionalista que representi els interessos d'aquesta comunitat a Madrid. Creim que seria negatiu que UM fos la capdavantera d'aquesta plataforma. És la ciutadania la que té les fórmules i no té per què ser un partit polític el que la impulsi.

"Seguirà el Consell amb la mateixa política cultural de la passada legislatura? No és, en certs àmbits, un poc provinciana? Què pensau promoure a curt termini en matèria cultural? 
"Sense ànim de llevar-me responsabilitats, la política cultural del Consell està bàsicament dirigida pel PSM. Personalment, som partidària d'una política cultural oberta a totes les iniciatives ciutadanes i al món.

"Abans de les eleccions, en aquest mateix xat, diguéreu que la vostra nació eren les Illes Balears. Mesos més tard, a Menorca, negàreu la seva existència. Quina és ara la vostra nació? 
"La comunitat balear és inexistent en el cor dels ciutadans de les Illes, fins i tot històricament. De cara al futur, hem de fer possible que el sentiment de nació sigui compartit per totes les Illes, intentant veure les coses que sumen i no les que resten, però sempre des del respecte a la personalitat diferenciada de cada una d'elles.

"S'han duit malament les negociacions amb el PSM? 
"UM ha tingut envers el PSM una actitud clara i generosa que tenia com a únic objectiu assegurar-nos un diputat nacionalista a Madrid. Estàvem disposats a cedir el número 1 de la llista al PSM. UM no entén que, mentre governam junts a Mallorca i donam suport al mateix Govern, hi hagi tantes coses que ens separin del PSM per fer una llista conjunta a les eleccions generals. Repetesc que sumar no resta. Malgrat tot, agraïm el suport a la nostra iniciativa que ha expressat un 25% dels màxims responsables polítics del PSM.

"Quina opinió teniu del discurs d'avui (ahir per al lector) de Francesc Antich en el Parlament? 
"Crec que és necessari recordar al senyor Antich que els partits que li donam suport som tots, també UM, i que, per tant, cal que el seu govern se centri. El centrisme ha de ser una de les banderes del govern del senyor Antich i no només de paraula, sinó amb fets.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris