algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 11°
11°

Volen instal·lar una planta de triatge a la gravera de Son Forté per legalitzar els abocaments

L'empresa estudia la viabilitat econòmica del projecte

L'empresa Bellpuig, propietària de l'abocador de Son Forté d'Artà, està realitzant un estudi econòmic amb l'objectiu de construir-hi una planta de triatge i poder legalitzar les activitats que s'hi duen a terme, ja que fins ara ha actuat de manera incontrolada.

Així ho ha explicat el tinent de batle a l'Ajuntament d'Artà, Josep Silva (PSOE): «La planta de triatge és el requisit principal per poder legalitzar l'abocador, però aquest és un tema que hauran de resoldre els propietaris i els transportistes que hi dipositen les deixalles. Ara el que s'està fent és un estudi per comprovar-ne la viabilitat econòmica».

El director general de Residus i Energia, Nicolau Barceló, es reuní el passat dia 18 d'octubre amb els batles i representants dels ajuntaments de Manacor, Son Servera, Artà, Capdepera i Sant Llorenç per trobar una solució als abocadors incontrolats i es decidí que la pedrera de Son Forté acollirà les deixalles dels municipis de Son Servera, Artà i Capdepera.

Segons Silva, «tant la Conselleria de Medi Ambient com l'Ajuntament d'Artà han donat llum verda a aquest projecte, perquè consideram que és una manera de restaurar aquesta pedrera».

D'altra banda, els propietaris de Son Forté han presentat un projecte de restitució de la gravera. «Aquest pla es pot incloure perfectament en la planta de triatge i recuperar aquest espai», expressà Silva, «el que més hem de vigilar és que només s'hi aboquin materials de restes d'obres i procedents de construcció», conclou.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris