cielo claro
  • Màx: 21°
  • Mín: 15°
21°

El Parlament designarà tres dels set membres del nou Consell Consultiu

Presidència té enllestit l'avantprojecte de llei de modificació d'aquest òrgan jurídic

El Parlament elegirà tres dels set membres del Consell Consultiu, segons l'avantprojecte de llei de modificació d'aquest òrgan que té enllestit la Conselleria de Presidència. El conseller Antoni Garcias puntualitzà que aquesta elecció haurà de ser aprovada per tres cinquenes parts de la Cambra autonòmica, el que necessitarà d'un acord de totes les forces polítiques.

Els canvis que afectaran el Consell Consultiu tenen l'objectiu d'adaptar-se al nou Estatut d'Autonomia; millorar el seu funcionament mitjançant les modificacions d'orientació tècnica, a més d'enfortir-lo i dotar-lo d'una major independència respecte del Govern balear.

El Consell Consultiu podrà proporcionar el seu assessorament a totes les institucions illenques. A més del Govern, el Parlament, els consells insulars, ajuntaments i Síndic de Greuges, quan es creï aquesta figura, podran demanar-li informes.

Com a mesures tendents a aconseguir el major grau d'independència del Consell Consultiu, destaca el fet que seran els seus propis membres els que n'elegiran el president. A més, s'establirà un règim d'incompatibilitats als integrants, de tal manera que no podran tenir altres càrrecs institucionals ni polítics. La durada del seu manat també variarà i serà de dos anys pels membres elegits pel Govern i de quatre entre els designats pel Parlament. Com a màxim, els components del Consell Consultiu podran romandre durant dos mandats.

Els supòsits en què serà preceptiva la consulta al Consell Consultiu inclouen els avantprojectes de reforma de l'Estatut; lleis estatals respecte de les quals es plantegi la seva impugnació davant el Tribunal Constitucional i els conflictes per la defensa de l'autonomia local per les entitats locals illenques.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris