algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 14°
16°

Cort posarà sensors a la Seu i a l'Almudaina quan amolli els coets per Sant Sebastià

Estudiaran el mal que produeixen els focs d'artifici que organitzen a les festes

L'Ajuntament de Palma té dissenyat un pla per aclarir si els focs d'artifici que s'han celebrat en els darrers anys amb motiu de les festes populars fan mal als edificis més emblemàtics de Palma: la catedral i el palau de l'Almudaina. Cort col·locarà sensors de vibració en cada un dels dos edificis per analitzar si els coets produeixen mals a les estructures dels edificis.

Els focs d'artifici que va instaurar el regidor José María Rodríguez en la passada legislatura varen ser molt criticats pel capítol de la Seu, que en nombroses ocasions ha demanat que no se celebrin pus davant la Seu. Rodríguez confirmà que per Sant Sebastià hi haurà focs d'artifici «perquè no estam disposats a renunciar a l'acte que congrega més gent de totes les festes».

El que també va dir Rodríguez és que els focs no es faran davant la Seu, però sí que tindran com escenari un lloc on es puguin llançar al mar els coets que troben des de l'element líquid la seva sortida a la superfície. Així que es tenen diverses opcions, però no hi ha res decidit sobre la ubicació definitiva dels focs d'artifici.

S'ha de recordar que en la darrera ocasió en què aquest esdeveniment es va produir, les detonacions ja no es feren de davant la Seu sinó que es desplaçaren uns quatre-cents metres cap a l'edifici que té en propietat GESA.

El que també convé recordar és que el Consell Insular de Mallorca, i concretament l'àrea de Cultura i Patrimoni Històric presidida per Cecili Buele, dictà la suspensió del darrer espectacle pirotècnic preparat per l'Ajuntament de Palma, en el marc de les festes de la Mare de Déu de la Salut, la patrona de Palma.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris