algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 15°
16°

Aena atura la construcció de l'hangar de manteniment de Son Sant Joan

L'ens públic convocarà un nou concurs d'adjudicació, sense que la UTE guanyadora hagi rebut cap explicació

Aeroports Espanyols i Navegació Aèria (Aena) retardarà la construcció de l'hangar de manteniment a l'aeroport de Palma "per valor de 3.000 milions de pessetes", ja que ha trencat les negociacions amb la Unió Temporal d'Empreses (UTE) "adjudicatària de la gestió i explotació de l'esmentat hangar i formada per Air Europa, Spanair, Ibèria i la companyia aeronàutica CASA.

Aquest fet implica que Aena rebutja el projecte original d'edificació de l'hangar de manteniment, amb què el consorci empresarial guanyà el primer concurs, ja que «s'ha d'adaptar als nous usos». És per aquest motiu que convocarà un nou concurs públic sense comunicar-ho prèviament a la UTE. Aquesta decisió fou presa a final del mes passat.

El consorci empresarial no volgué realitzar cap tipus de declaració, ja que no «hem rebut cap notificació ni oficial ni oficiosa, però esperam una carta d'Aena des del final del mes d'ocubre, en què l'ens públic ens ha de comunicar la seva posició sobre la definitiva construcció de l'hangar de manteniment».

Des d'Aena afirmaren a aquest diari que «l'anul·lació de l'anterior concurs» era a causa que «les companyies aèries han canviat les pròpies condicions tècniques de l'hangar de manteniment pel que fa al seu disseny i estructuració».

La UTE contestà aquesta declaració remarcant que «ha passat ja un any des que guanyàrem el concurs públic. Durant aquest període les aerolínies han canviat les seves flotes, per la qual cosa tan sols s'han de fer unes modificacions sobre el projecte inicial» i recordà que «el manteniment tècnic de les aeronaus és un negoci que se'n va a fora». Cal afegir que a l'aeroport de Son Sant Joan operen 104 companyies aèries, entre regulars i xàrters.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris