algo de nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 15°
21°

Un cos forestal de prop de 100 agents lluitarà contra els incendis tot l'any

El pressupost passa de 350 a 600 milions i inclourà reforestacions urgents

El Govern crearà un cos d'agents del Medi Ambient, iniciarà en un breu termini un conjunt d'accions urgents per a la reforestació de les zones cremades aquest estiu (Lloseta, Puigpunyent, Artà i altres) i perllongarà tot l'any la campanya d'extinció i prevenció d'incendis, que fins ara tan sols es desenvolupava durant el període estival.

La Conselleria de Medi Ambient vol comptar el proper any amb prop de cent persones durant els dotze mesos per treballar en la defensa de la naturalesa i lluitar en la prevenció i extinció de qualsevol incendi que es pugui registrar.

Aquests professionals, que s'incrementaran durant l'estiu, duplicarien en nombre els 44 que s'han dedicat enguany a aquestes tasques i serveis, dels quals 12 depenien directament d'aquest departament autonòmic, mentre que els altres 32 procedien d'una empresa privada contractada de manera temporal. El nou cos d'agents també tindria, entre altres funcions, la gestió de les denúncies mediambientals de tot tipus que els particulars puguin realitzar.

Per l'any vinent, es pretén que Mallorca disposi d'un helicòpter contraincendis durant els dotze mesos de l'any, a més d'incrementar els mitjans aeris en l'època estival a totes les Illes. Fins ara, Menorca no disposava de cap mitjà aeri per lluitar contra els incendis, la qual cosa no succeirà el proper estiu.

La campanya de prevenció i extinció d'incendis durarà tot l'any i el pressupost passarà dels 350 milions de pessetes de 1999 als 600 del 2000, tal com ja recordà la consellera de Medi Ambient, Margalida Rosselló, la passada setmana durant la compareixença parlamentària en la qual explicà el seu pressupost.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris