algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 14°
14°

El 97 per cent dels avortaments legals a les Illes es realitza en centres privats

Les raons físiques i psicològiques superen en igual proporció les que afecten el fetus

Les clíniques privades de Palma efectuen la major part de les interrupcions legals de l'embaràs a les Balears; les proporcions són, a més, aclaparadores: al llarg dels sis primers mesos d'enguany, els centres privats efectuaren el 97 per cent dels avortaments legals. Tot això, a la comunitat autònoma que compta amb la taxa més elevada d'interrupcions voluntàries de l'embaràs (IVE) de tot l'Estat, per davant de Catalunya, Madrid i Astúries.

A les Illes, són cinc els centres que practiquen "dins els pressupòsits de la Llei" la interrupció de l'embaràs: per part de la Sanitat Pública, comptam amb els hospitals de Son Dureta, de Manacor i de Can Misses (Eivissa); mentre que la part privada la fan el Centro Médico Aragón i el Centro EMECE. Aquests dos darrers espais autoritzats efectuaren el 95'6 per cent de les IVE l'any passat.

Aquest percentatge té una equivalència aritmètica en les causes aduïdes per les dones per tal de practicar la IVE: l'any passat, els riscs físics i psicològics per a la mare arribaren al 96'5 per cent de les raons acceptades; enguany la xifra s'incrementa amb un punt percentual.

El doctor Francesc Cárceles, director mèdic de Son Dureta, no creu que ambdues xifres tenguin una relació certa i veritable: ans al contrari, assevera que la raó principal perquè les dones s'estiman més els centres privats que els públics per tal d'avortar és el grau més elevat d'anonimat que ofereixen aquestes clíniques (per entendre'ns, les parelles assistides no es trobaran amb un veí a la sala d'espera), sense que això suposi que la Sanitat Pública no ofereixi la discrecionalitat obligada.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris