cielo claro
  • Màx: 21°
  • Mín: 15°
18°

La restauració dels edificis de Santa Magdalena comença per l'hostatgeria

Les obres costen 56 milions de pessetes que financen a mitges el Bisbat i el Govern

La vella hostatgeria del puig de Santa Magdalena recuperarà d'aquí a l'abril de l'any vinent el seu aspecte tradicional gràcies a les obres de restauració que s'hi estan duent a terme des de fa un mes. Aquesta constitueix la primera de les actuacions previstes en un ambiciós pla que pretén fer una millora integral al complex religiós.

A l'hostatgeria, ja s'han desmuntat totalment la vella teulada que es trobava com la resta de l'interior de l'edifici molt malmesa per la humitat. Ara es reconstruirà amb vigues de formigó i es farà un fals sostre interior emprant vigues de fusta. Les sis cel·les que hi havia a l'interior es reduiran a només dues de més amples i modernes i també s'habilitarà una ampla sala multiusos. Aquestes instal·lacions podran ser emprades pels col·legis i les entitats cíviques del municipi, si bé encara no s'ha decidit el sistema que se seguirà per distribuir el seu ús.

En el transcurs de les obres s'han descobert quatre antics arcs ogivals de pedra i marès que ara es deixaran vists. També es deixarà a la vista el morter de pedra de l'interior eliminant la coberta de guix.

A l'extrem posterior de l'edifici un equip de margers especialitzats han començat a aixecar una gran porxada de pedra que feia anys que estava projectada i que mai no s'havia arribat a fer. Al seu interior s'hi posaran dues foganyes amb taules i bancs. Un cop acabada la reforma de l'hostatgeria es procedirà a empedrar el tros de plaça que hi ha al davant de l'ermita i que és propietat del Bisbat.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris