nubes dispersas
  • Màx: 23°
  • Mín: 13°
14°

Els Bombers es planten en el Consell per demanar més doblers i més plantilla

El CIM augmenta el pressupost dels Bombers per al 2000 amb 62 milions

81940

Els bombers es manifestaren davant la seu del Consell.

J.M.

El vicepresident del Consell Insular de Mallorca (CIM), Antoni Pascual (UM), anuncià ahir que el pressupost dels Bombers per a l'any 2000 s'incrementarà amb 62 milions de pessetes per mantenir obert durant tot l'any el subparc d'Artà.

Pascual informà que s'ha realitzat un estudi que quantifica el cost de mantenir oberts tots els subparcs que fins enguany romanien tancats durant l'hivern: Artà, que a partir d'ara estarà obert, Can Picafort, Andratx i Felanitx. Aquesta despesa arribaria als 150 milions de pessetes, quantitat considerada inassumible pel CIM i que només es podria assolir amb un consorci únic de Bombers en l'àmbit autonòmic en el qual participarien el Govern, el mateix Consell i els ajuntaments. Pascual va fer aquestes manifestacions durant el ple del CIM, en què els Bombers de Mallorca protagonitzaren una nova mobilització que també tingué lloc a les portes de la institució amb crits, pancartes reivindicatives, xiulades, picarols i petards. Els Bombers demanen l'obertura de tots els subparcs esmentats, tancats des del passat 1 d'octubre, un increment de la plantilla i un augment dels salaris.

Els representants sindicals de CCOO, UGT i STIB repartiren un comunicat en el qual lamenten la manca de propostes satisfactòries per part del CIM respecte del tancament dels subparcs i asseguren que els seus sous «són dels més baixos de l'Estat».

Els Bombers demanen que, a l'espera de la creació del consorci, quedi pressupostat i reflectit per escrit tot allò que el CIM ha anunciat verbalment respecte de l'increment de la plantilla, de l'obertura del parc d'Artà i, possiblement durant l'hivern de l'any 2000, del de Can Picafort.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris