algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 14°
19°

El Govern subvencionarà els municipis que potenciïn el petit i mitjà comerç

«S'ha de fer un ús industrial dels polígons», segons la Direcció General de Comerç

La Conselleria d'Economia, Agricultura, Comerç i Indústria ja té damunt la taula un informe jurídic sobre l'abast i contingut de les competències atribuïdes a la comunitat autònoma de les Illes Balears en matèria de comerç interior. Aquest text, que és en realitat el punt de partida legal de la futura llei de comerç, destaca la potestat de les institucions autonòmiques per tal d'«innovar» en l'«ordenació del territori des de l'aspecte sectorial del comerç».

La directora general de Comerç, Antònia Allés, assegura que «tenir regulat el tema del comerç amb criteris de territorialitat és un dels reptes de la futura llei del comerç». Allés demana l'adaptació dels ajuntaments al pla d'equipaments comercials i anuncia una «línia de subvencions» per als consistoris que s'apuntin a l'ordenació del petit i mitjà comerç local.

L'esmentat informe, que estableix què pot fer el Govern balear en matèria de comerç interior d'acord amb les competències transferides i què no pot fer i al qual ha tingut accés Diari de Balears, diu textualment, en referència a aquestes potestats, que «les institucions autonòmiques podran innovar l'ordenament jurídic d'acord amb els interessos propis del territori i de la realitat socioeconòmica».

En relació a les regulacions aprovades per altres comunitats autonòmes, l'esmentat informe jurídic fa referència, principalment, als horaris comercials, les grans superfícies, les modalitats de venda, la publicitat, la creació d'òrgans de consulta i col·laboració i, sobretot, a l'ordenació del territori des de l'aspecte sectorial del comerç».

El pla d'equipaments comercials revisat assenyala que cada ajuntament, segons quin sigui el seu ordenament territorial, té l'obligació d'adaptar-s'hi i en el cas de fer-ho, serà subvencionat per la Conselleria. «Sabem que això, amb vista a enguany serà difícil, però aquestes ajudes ja tenen una línia pressupostària establerta», assegura Allés.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris