algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 14°
14°

Cort denega la llicència d'obres a 17 grans superfícies comercials

L'aplicació de la moratòria del Govern ja incideix en l'activitat econòmica

71586

Urbanisme ja aplica les mesures del Govern i restringeix les grans superfícies.

L'àrea d'Urbanisme de Cort ha denegat les llicències d'obra a desset superfícies comercials a Palma en aplicació de la nova moratòria aprovada pel Govern balear el divendres 29 d'octubre. Tots aquests establiments pretenien tenir més de 700 metres quadrats destinats a venda de productes. Aquesta és una mesura transitòria fins que el Govern balear aprovi la revisió del Pla sectorial d'equipaments comercials.

Aquestes desset llicències denegades corresponen a les que s'han demanat des del passat dia primer d'agost fins a l'entrada en vigor de la moratòria. Com que cap d'elles no havia estat informada encara, els criteris que s'han d'aplicar en aquests moments són els de la moratòria aprovada per decret a iniciativa del vicepresident del Govern, Pere Sampol.

Tot i que no ha transcendit el nom de cap de les empreses que seran afectades per aquesta aturada, se sap que les llicències demanades corresponen a nou supermercats, una botiga d'electrodomèstics, un concessionari de cotxes, una botiga dedicada a la venda de material d'encofrar, una dedicada al ciment, una botiga de mobles de cuina, una ferreteria, un establiment de venda de fruita i verdures i un de rajoles. El decret del Govern balear va sortir publicat el 30 d'octubre al Butlletí Oficial de les Illes Balears.

Segons va explicar a Diari de Balears, el regidor d'Urbanisme de l'Ajuntament de Palma, Rafel Vidal, «en aquest grup d'establiments afectats per la moratòria no s'hi inclou el supermercat SYP que es construirà a la plaça Major».

A partir d'ara totes les superfícies comercials que es vulguin construir a Palma hauran de tenir menys de 700 metres quadrats destinats a la venda al públic.

Amb aquesta mesura es pretén potenciar el petit comerç a Mallorca i limitar el creixement dels grans hipermercats que estan acabant amb les botigues de barriada de l'entramat urbà.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris