algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 16°
17°

Matas afrontarà el debat de l'estat de l'autonomia amb «esperit constructiu»

«La nova manera de governar tindrà una nova forma d'oposició», diu l'expresident

80662

Antich i Matas estrenen un nou paper en la vida política de les Balears.

El debat general sobre l'acció política i de Govern, també conegut com debat sobre l'estat de l'autonomia i que començarà demà, es veurà clarament marcat per la ressaca del debat sobre els 100 dies de Govern de Francesc Antich tingut al llarg de la setmana passada. Els dos pesos pesants de la política balear en contesa, l'expresident Jaume Matas i el mateix Antich, afrontaran des d'un punt de vista molt diferent aquest inici de curs polític obligat pel reglament del Parlament balear.

Amb independència de les estratègies escollides per l'actual president o pel cap de l'oposició, Antich i Matas respectivament, per donar la seva particular visió de l'orientació política general del Govern, ambdós polítics tenen una característica comuna. I aquesta no és altra que l'estrena de cadascun d'ells en el paper que li toca jugar a partir d'ara en la política illenca.

Jaume Matas assegura que si el president Antich ha parlat aquests dies de balanç de cent dies de Pacte de Progrés de «nova manera de governar», el Partit Popular en general i ell en particular estan en condicions de mostrar demà «una nova manera de fer oposició». Concretament, el que vol transmetre Matas és una «oposició positiva, de control de la tasca de l'Executiu i que contribueixi a la millora de la qualitat política de les Illes Balears».

Encara que el president Antich es queixa de la «manca de paciència i tranquil·litat de l'oposició per deixar aterrar l'actual Govern» per donar a entendre que el Govern progressista no ha gaudit del lògic període de «gràcia», Matas ha assenyalat que aquests cent dies han estat «descoratjadors». L'expresident ha acusat el nou executiu d'«inexpert» i de provocar «el deteriorament del serveis» que l'Administració ofereix als ciutadans de les Illes.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris