algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 14°
21°

Cort ingressarà més de tres milions anuals amb la taxa sobre casaments

Afectarà sobretot els no-residents al terme municipal

S.BENNÀSAR. Palma.
L'Ajuntament de Palma pretén recaptar més de tres milions de pessetes anuals amb la nova taxa sobre les noces. El ple municipal del mes d'octubre aprovà la creació de nous preus públics per a les noces que celebràs el consistori. Casar-se a Bellver costarà a partir d'ara quinze mil pessetes als residents i cinquanta mil a les parelles que no estan empadronades a Palma.

Per casar-se a Cort sols pagaran els no residents, i el preu establert és de quinze mil pessetes. El 1998 el batle de Palma, o el regidor investit dels poders necessaris per fer-ho, va casar un total de 223 parelles. Seixanta-dues d'aquestes cerimònies varen tenir com a escenari el Castell de Bellver. Segons confirmaren a Diari de Balears fonts de protocol de l'Ajuntament de Palma, més del cinquanta per cent dels enllaços els varen protagonitzar parelles no residents.

Si s'extrapolen les dades resulta que cada any hi haurà un mínim de 31 matrimonis de no residents a Bellver. Si se'ls aplica la taxa resulta que Cort ingressarà 1.550.000 pessetes anuals per aquest concepte. No acaba aquí l'assumpte. A aquesta xifra s'ha de sumar un total de 465.000 pessetes, que són els ingressos que Cort obtindrà per les noces dels residents. D'aquesta manera, el Castell de Bellver generarà 2.015.000 pessetes d'ingressos per les noces que s'hi celebrin.

Com que Cort també vol fer pagar els no residents per casar-se en el saló de plens de l'Ajuntament, els ingressos es veuran incrementats. L'any 1998 se celebraren més de vuitanta enllaços a la Sala. Aquesta xifra de matrimonis garantirà uns ingressos d'un milió dues-centes mil pessetes.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris