algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 14°
18°

La compra del casal de can Ferrereta es decidirà amb una consulta popular

El batle vol saber si pot pagar els 160 milions que en demanen a Alemanya

El batle de Santanyí, Miquel Vidal (PP), posarà en marxa una consulta popular per decidir si l'Ajuntament ha de comprar el casal del segle XVIII de can Ferrereta. Aquest edifici, un dels més emblemàtics de la localitat, surt a la venda en una revista immobiliària alemanya pel preu de 160 milions de pessetes.

Vidal es reunirà amb les diferents entitats culturals, socials i esportives del poble per consultar-los si troben que l'Ajuntament ha de treure de bossa els 160 milions i evitar així que el casal caigui en mans d'uns alemanys.

Resulta que la Sala es va reunir amb els propietaris i aquests es comprometeren que quan tenguin un comprador, primer seran ells si la volen comprar. Aquest compromís durarà fins el mes de gener. Però des de la Sala troben el preu un poc alt, malgrat sigui una de les cases de senyors més estimades pels santanyiners. «Primer em vull reunir amb les entitats del poble i que siguin elles les que diguin si l'Ajuntament ha de fer l'esforç i comprar el casal. A més, també vull que em diguin quines possibles utilitats li poden donar a l'edifici», explicà el batle Miquel Vidal.

En aquests moments, els arquitectes municipals estan redactant un informe sobre l'estat de l'edifici i en fan una valoració per tal de saber si es poden pagar aquests doblers per can Ferrereta. Quan aquest informe estigui enllestit el batle es reunirà amb les entitats per conèixer el seu parer sobre la casa. Vidal vol que sigui el poble el que decideixi.

Can Ferrereta dóna nom al carrer on està situat i a més és una de les úniques cases de Santanyí que damunt el portal rodó de mig punt hi ha una petita escultura de Sant Andreu, patró del poble. Diferents historiadors locals han fet arribar ja a l'Ajuntament la importància del casal per tal que la Sala no deixi que uns alemanys la comprin i el poble la pugui utilitzar.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris