algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 15°
18°

El bombers titllen d'«absurd» protegir el Principal mentre falti personal als parcs

Una quinzena de treballadors es manifestaren ahir exigint més plantilla i més doblers

Una quinzena de representants dels Bombers de Mallorca varen manifestar-se ahir davant el Teatre Principal de Ciutat, per haver de vigilar el teatre durant la temporada d'òpera, mentre els parcs de Llucmajor, Inca i Calvià es troben sota mínims; fet «absurd» que «deixa sense protecció una part de l'illa de Mallorca». Per trobar una solució a aquest conflicte, exigiren un increment de les plantilles dels diferents parcs de l'Illa i tornaren a reclamar un augment salarial equiparable al dels bombers de Palma, de Madrid i de la Generalitat de Catalunya.

L'acte de protesta, organitzat pels sindicats UGT, CCOO i STIB, va ser organitzat aprofitant el tancament de la temporda d'òpera en el Teatre Principal. Els bombers, que es varen posar en fila davant l'entrada del teatre, varen exhibir dues pancartes on es podia llegir: «No més parcs tancats. Donam un mal servei al poble de Mallorca»; i «Més incendis, més accidents, més rescats, més sous dels polítics és igual a menys bombers, menys parcs oberts». A l'acte de reivindicació, on es liurà un escrit de protesta al director del Principal, va assitir el secretari general de CCOO a Balears, José Benedicto.

Telesforo Galián, portaveu dels bombers per part de CCOO, va lamentar que per protegir la temporda d'òpera «es tanquin parcs, com passà l'any passat a Llucmajor; o altres parcs quedin sota mínims, com ha passat enguany. Nosaltres no estam en contra de venir aquí, però per venir-hi s'ha d'augmentar la platilla», va afirmar. Els bombers denunciaren que aquesta situació «és un incompliment de la Llei d'emergències, que especifica que es podrà actuar en serveis d'interés públic, sempre que no suposi una reducció de la capacitat de resposta dels serveis propis de bombers». També criticaren el fet que els cridin per venir a Palma, «en un municipi que té serveis propis de bombers». Galián va voler destacar que en el Teatre Principal «només ens reclamen quan hi ha temporada d'òpera. Quan hi ha teatre no ens diuen res».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris