algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 15°
18°

Interior delimita les zones de major risc d'incendis i inundacions a les Illes

Elabora dos plans que havien de funcionar des de 1992 segons directives europees

102204

Les Balears, sobretot Mallorca, han demostrat que no estan preparades per afrontar precipitacions de certa intensitat.

La Conselleria de Funció Pública i Interior, en col·laboració amb la Conselleria de Medi Ambient, està enllestint els plans especials d'incendis i d'inundacions, dues eines que serviran per mesurar els riscs d'aquests dos fenòmens i per evitar els seus efectes. El director general d'Interior, Antoni Torres, ha declarat a Diari de Balears que «aquests dos plans haurien d'estar desenvolupats des de l'any 1992 en compliment de directives europees. Consideram que és urgent la seva aplicació després de set anys sense disposar d'una planificació eficaç de prevenció i actuació».

Segons Torres, la primera passa que s'ha fet en l'elaboració dels plans és recollir una memòria històrica dels incendis i de les inundacions que es remunta al principi de segle, tasca que permet esbrinar causes, intensitats, tipologies i evolució de les condicions. A partir d'aquí, Interior delimitarà diferents zones de les Illes en funció dels riscs que presenten i, conseqüentment, les iniciatives i les mesures a prendre segons les característiques de cada àrea establerta. L'any vinent, aquests plans, de caire general, seran concretats en plans territorials en col·laboració amb els consells insulars, analitzant situacions més específiques i problemàtiques locals de cada illa. Els plans també abracen aspectes més secundaris, per dir-ho d'alguna manera, com per exemple la potenciació de la figura del voluntariat i regular les seves funcions segons el tipus d'incident.

Després dels plans d'incendis i d'inundacions, Interior redactarà, ja l'any que ve, un pla de transports de mercaderies perilloses. Antoni Torres espera que els dos primers estiguin definitivament enllestits a final d'enguany. Tots ells han de ser aprovats pel Consell de Govern i posteriorment ser traslladats a la Comissió Nacional de Protecció Civil, que hi ha de donar el seu vistiplau.

Pel que fa a la seguretat, tres serien les grans qüestions pendents a les Illes: una millor coordinació dels serveis d'ambulàncies, una major dotació de plantilla i de mitjans, sobretot aeris, per als bombers i la creació d'una policia autonòmica.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris