nubes dispersas
  • Màx: 23°
  • Mín: 13°
14°

Reunió entre UM i ERC per treballar junts en la plataforma nacionalista

El referent unitari és l'experiència pitiüsa que portà Pilar Costa al Senat

Unió Mallorquina (UM) i Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) mantingueren dijous passat la primera reunió per impulsar una plataforma electoral nacionalista a les properes eleccions generals. Aquest primer «contacte informatiu», en paraules del president d'ERC a Mallorca, Josep Serra, va deixar establerta la «voluntat mútua» d'ambdues formacions de participar en un ampli moviment civicopolític.

La intenció d'aquesta primera reunió, a la qual assistiren dos dirigents per partit, era parlar de la definició clara d'allò que ha de ser la dita plataforma. «La idea bàsica de partida és que es tracti d'un bloc realment plural i amb el sentiment patriòtic compartit com a element de fons», afirma Serra. El punt de partida, en l'anàlisi compartida per les dues formacions nacionalistes, és que una candidatura nacionalista «oberta» té avui una «situació immillorable per enfortir el nacionalisme autòcton, tenint en compte que ni el PP ni el PSOE estan en el seu millor moment», creu el president dels independentistes mallorquins.

L'altra idea compartida és que la unitat arreplega més vots. En aquest sentit, el referent és l'Agrupació d'Electors Eivissa i Formentera, que va portar l'actual presidenta del Consell Insular d'Eivissa i Formentera, Pilar Costa, al Senat en les eleccions generals de l'any 1996. En aquella ocasió, l'esmentada candidatura va prendre el senador al PP per primera vegada.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris