algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 14°
18°

El nou organigrama duplica funcions i obliga a contractar més assessors

Indignació en el Partit Popular pel que es considera com a «pagament de favors electorals»

J. ROSSELLÓ. Calvià.
La delegació de competències municipals de batlia en la persona de Manuel Suárez incrementarà les despeses de personal de confiança a l'Ajuntament de Calvià, en duplicar-se alguns càrrecs. La bicèfala comissió de govern manté els assessors de Nájera, però en nomenarà d'altres semblants per al tinent de batle-director general del consistori.

El decret de batlia firmat el passat dia 26 d'octubre per la batlessa Margarita Nájera (PSOE), que regula l'organigrama municipal, ha dividit la comissió de govern en dos, nomenant el primer tinent de batle Manuel Suárez, director general, i delegant en la seva figura moltes competències en materia d'organització interna («tot el pes del dia a dia», segons la mateixa batlessa), reservant-se Nájera la presidència de l'altra comissió de govern, denominada «de relacions institucionals». En aquest sentit, el nou director general ha procedit a nomenar alguns càrrecs que constituiran el seu propi equip de confiança, fet que provocarà que la duplicitat de la comissió de govern (dues en lloc d'una) augmenti el nombre d'assessors.

Mentrestant, el Partit Popular ha denunciat la contractació, com a coordinadora de projectes de serveis al ciutadà, de María José Suasi, promotora del Comitè Ciutadà que demanava el vot per a Margarita Nájera a les darreres eleccions.

El nomenament de Suasi, veïna de Manuel Suárez i esposa del jutge de pau de Calvià "aquest darrer beneficiat amb adjudicacions municipals «a dit» per a l'elaboració d'un cens de cans en el terme i la implantació de xips en els animals", ha estat qualificat com un «fet gravíssim» pel portaveu del Partit popular Pere Cantarero.

El regidor del PP considera «escandalosa, una presa de pèl i una estafa» que Nájera recompensi amb un càrrec i un sou a Suasi, que impulsà «la fantasmagòrica associació ciutadana que en qualitat d'apolítica i independent donà el seu suport a la candidatura de Nájera». Segons Cantarero, «som davant un cas de corrupció política tan si a aquesta senyora se li prometé el càrrec per promoure la plataforma de suport des d'una plataforma independent com si ara li agraeixen els serveis prestats». Altres càrrecs de funcionaris eventuals nomenats per decret de batlia amb importants increments de sou respecte l'anterior legislatura són els de Sebastià Lora, com a director de serveis institucionals i del gabinet de batlia, que rebrà una paga de 7.800.000 anuals. Com a coordinador de projectes i reponsable dels mitjans de comunicació municipals amb un sou de 5.300.000 pessetes brutes anuals hi figura Jesús Tomás Benito; i Pedro Pablo Bautista és el coordinador de projectes del pla Mirall i del departament d'Infraestructures.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris