muy nuboso
  • Màx: 21°
  • Mín: 14°
18°

La Sala deixa sense local un grup de joves que l'utilitzaven per fer música

El batle Matas argumenta que ha acabat la paciència de sentir tantes queixes

T. ROSSELLÓ. Montuïri.
Si hi ha una activitat arreu del món que omple el temps lliure dels joves, a més de l'esport, aquesta es la música, i Montuïri no n'és una excepció. Allò que passa és que en aquest poble mallorquí les possibilitats de poder formar un grup musical enfront de les de jugar, per exemple a futbol, són mínimes. Dimarts passat, els integrants del grup de música alternativa Insert Coin i uns amics es trobaren amb la sorpresa que no podien accedir al local que l'Ajuntament els havia cedit per assajar, ja que un pany amb una cadena els impedia el pas. El lloc en concret es coneix com el Pes dels Porcs de Montuïri, ja que antigament es feia servir aquest espai per pesar els animals, però durant els darrers anys s'emprà per emmagatzemar-hi el ferro vell del municipi.

La Sala no donà cap avís als joves ni cap mena d'explicació abans de tancar les barreres. Això ha provocat que els músics no hagin accedit encara al local per agafar els seus instruments, que estan valorats en un milió de pessetes.

Divendres passat, el batle mantingué una reunió amb els afectats, però no es resolgué res. Els músics demanaren la cessió per escrit del local com un centre per assajar i de reunió, però el batle els informà que les dues coses eren incompatibles. Així i tot, l'Ajuntament es comprometé a ajudar-los econòmicament sempre que ells fossin els únics que hi entrassin per assajar.

La història d'aquest grup de joves començà fa un any, quan els quatre components decidiren assajar a la casa particular d'un d'ells dins el poble. Les queixes dels veïns no tardaren a arribar i la Policia s'hi presentà dos pics per aturar la música. Els joves decidiren llavors demanar al batle popular, Gabriel Matas, que els cedís un local als afores per poder assajar sense molestar els veïns. El batle, després d'uns mesos, els donà permís per utilitzar el Pes dels porcs.

Mesos més tard, i després d'haver assajat en un local que, tanmateix, no reunia les condicions idònies, un empleat de l'Ajuntament visità pel seu compte els joves i en recriminà l'actitud i la permanència al recinte. Dimarts passat, el col·lectiu es trobà les portes tancades amb pany i clau, sense poder-hi entrar, per la qual cosa decidiren cercar el batle i demanar-li explicacions. Segons els afectats, Matas els contestà que ja havia acabat la paciència a causa de les queixes dels veïns.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris