algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 12°
12°

Les Balears són la comunitat amb més avortaments de l'Estat espanyol

Segons l'informe anual del Ministeri de Sanitat, només s'acosten a aquesta taxa Madrid, Catalunya i Astúries

Les Balears són la comunitat amb l'índex d'interrupció voluntària de l'embaràs més elevada per autonomies: 8'12 de cada mil dones d'edats compreses entre entre els 15 i 44 anys han practicat un avortament legal a les Illes, segons les darreres dades proporcionades pel Ministeri de Sanitat i Consum; per motius evidents les dades de les interrupcions il·legals són desconegudes i les principals forces parlamentàries que demanen el reconeixement al dret femení d'avortar lliurement "és el cas d'Esquerra Unida, en contacte amb les principals plataformes feministes" no n'aporten dades fiables.

La importància d'aquestes xifres és especialment important en considerar el rebuig deontològic de la major part de metges de Son Dureta a practicar avortaments, alhora que el Lobby de Dones i EU han criticat el fet que és pràctica habitual dels centres públics dilatar les proves a les pacients per tal d'afavorir un possible canvi d'opinió, al qual contribueixen també els metges. Les clíniques privades són, a més, poc amigues de facilitar dades sobre les seves intervencions.

Balears és seguida en l'índex d'avortaments per Catalunya, amb 7'25 per mil; Madrid, amb 7'22, i Astúries, amb 7'13, segons les fonts esmentades.

Aquestes dades, corresponents al 97, mostren que les comunitats amb els nivells relatius més baixos en la interrupció voluntària de la gestació són Navarra, amb una taxa del 2'39; les ciutats autònomes de Ceuta i Melilla, amb 2'62; i Euskadi, amb 2'70, mentre que la mitjana estatal se situa a 5'52 casos per cada mil dones.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris