algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 14°
18°

Passar el Cap d'Any en un hotel costarà un 35% més en altres mesos

Les tarifes aèries augmentaran un 50% durant tot el Nadal

Els hotelers de les Balears pujaran els seus preus al voltant d'un 30-35% entre el 30 de desembre i l'1 de gener de l'any 2000, segons puntualitzà el Javier González Soria, director de Desenvolupament i Control del majorista Tiempo Libre-Mundicolor, en la cloenda del V Congrés de l'Associació Espanyola d'Experts Científics en Turisme, celebrat a la UIB.

Les festes nadalenques també provocaran una pujada del 50% de les tarifes aèries, en concret, entre el 17 de desembre i el 10 de gener. A més a més, les despeses d'anul·lació d'un vol poden arribar a tenir un cost del 100%.

D'altra banda, un altre ponent, el president del touroperador espanyol Viva Tours, Herminio Gil, anuncià que per a l'any vinent preveuen vendre uns 150.000 paquets vacacionals "uns 7.000 llits diaris" als espanyols amb una renda per càpita mitja-alta. Cal destacar que el preu estàndard dels seus productes turístics sol ser de 100.000 pessetes. Tot i aquestes expectatives, Gil assegurà que no s'arribarà al nivell de vendes de les Cànaries, la demanda dels quals dobla la de l'Arxipèlag balear.

No obstant això, segons Gil, Viva Tours és el majorista que ven més paquets vacacionals per anar a Mernorca i Eivissa. En canvi, aquesta dinàmica canvia per a Mallorca, ja que «no volam directament, hem de fer escala a Madrid».

Sobre la implantació d'avions turbohèlices per cobrir les rutes interinsulars, el president de Viva Tours afirmà que «estic d'acord que la gent exigeixi aeronaus a reacció, però que les pagui». «Jo estic disposat a establir avions Jumbo, si els paguen». Gil apuntà que el rebuig dels ciutadans als avions turbohèlixs «és una qüestió de mentalitat», ja que «són uns aparells moderns, segurs i adequats per aquest tipus de trajectes».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris