cielo claro
  • Màx: 25°
  • Mín: 17°
25°

Els municipis volen que el preu de l'ecotaxa s'estableixi en deu euros

La Federació d'Entitats Locals apostarà per la creació d'un fons de cooperació

S.BENNÀSAR. Palma.
La Federació d'Entitats Locals de les Illes Balears proposarà que el preu de l'ecotaxa es fixi en deu euros. Segons va explicar la presidenta de la institució, Margarita Nájera, «això ens permetria generar uns ingressos de 15.000 milions de pessetes anuals, i seríem el lloc turístic més ecològic de la Mediterrània en els propers 10 anys».

Però la intenció de la federació passa per esdevenir un element decisiu per tal de determinar on s'han d'invertir els doblers que es generin amb el cànon turístic. «Els Ajuntaments som els elements que vertebram el territori i hi ha determinades mesures que ens han de ser consultades. En el si de la Federació hi ha reserves sobre la gestió d'aquest impost i com funcionarà a la pràctica, i per això volem que les nostres propostes puguin ser escoltades. No volem gestionar els doblers que es generin amb l'ecotaxa, però ens agradaria que les nostres propostes d'inversió fossin, com a mínim, escoltades».

Nájera assegurà que «l'ecotaxa no és la via per al finançament dels municipis; però és molt important que les inversions mediambientals que es facin amb aquest impost siguin debatudes per tots els agents socials i, evidentment, també tenint en compte els ajuntaments de les Illes».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris