algo de nubes
  • Màx: 22°
  • Mín: 14°
22°

El TSJB multa la Sala per incomplir la sentència de tomar la plaça de les Verdures

L'equip de Govern planifica un projecte de legalització per acatar la resolució

El Tribunal Superior de Justícia de Balears (TSJB) ha interposat una sanció coercitiva contra l'Ajuntament de Manacor, per un import de 250.000 pessetes, per no haver complert una sentència ferma que data de dia 31 de gener de 1998, en què la Sala d'allò Contenciós Administratiu del TSJB havia donat la raó a un veí de Manacor, Manel Llaneres, sobre l'excés de volum «de forma considerable, entre un 105'3 i 117 per cent» de la plaça d'abastos, popularment conegut com la plaça de ses Verdures.

Així, els jutjats segueixen donant la raó a Manel Llaneres, sobre l'excés de volum de la plaça que aquest va denunciar davant el TSJB, i la manca de compliment per part de l'Ajuntament, de la sentència dictada per la Sala d'allò Contenciós Administratiu del Tribunal, amb data del 31 de gener de 1998. Llaneres va demanar al TSJB, amb data de l'1 de setembre de 1999, l'execució de la sentència. El Tribunal va dictar una resolució, el dia 29 de setembre, imposant a l'Ajuntament una multa coercitiva per import de 250.000 pessetes.

Des del Tribunal Superior s'ha deixat suspesa, de forma temporal, «la successiva i reiterada imposició de sancions coercitives»; encara que s'ha requerit a l'Ajuntament que en el termini de quinze dies, que conclou a mitjans de novembre, presenti davant el Tribunal «una planificació on figurin les distintes i successives actuacions necessàries per a l'execució de la sentència; i en les quals figuri la previsible data inicial i final de cada fase amb l'objecte que la mencionada planificació sigui aprovada o rectificada per la Sala».

El batle de Manacor i el delegat d'Urbanisme de l'Ajuntament, Miquel Riera (ALM), ha manifestat que «és clar que la sentència l'havem de complir. Hem encarregat el projecte de legalització, que pot passar per la demolició d'un dels dos edificis de la plaça, però aquest és un tema tècnic complicat que, a més, requeria una decisió política».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris