cielo claro
  • Màx: 21°
  • Mín: 15°
17°

Pere Rotger acusa el Govern balear de retardar la construcció de l'hospital

El batle considera un frau que Sanitat no hagi previst cap partida per al centre

El batle d'Inca, Pere Rotger (PP), culpae el Govern balear de retardar la futura construcció de l'hospital comarcal en no preveure, la Conselleria de Sanitat, cap partida econòmica per al centre als propers pressuposts del 2000. Segons el conveni sanitari signat amb el Ministeri, l'Executiu autonòmic havia de posar 250 milions per a l'any que ve i Madrid altres 250.

Rotger ha recordat que «el Govern central ja havia fet la primera passa aportant la seva part i comprometent-se a posar un total de 1.100 milions en els propers anys. El Govern no ha acompanyat aquesta passa i incompleix així el conveni signat». Rotger considera que el Pacte de Progrés «actua de manera contradictòria ja que aprova una proposició no de llei reclamant que la renegociació del conveni no retardi la construcció de l'hospital però després no compleix amb la seva part perquè no es produeixi aquest retard».

Rotger assegura que no entén la posició de la consellera Aina Salom quan diu que primer negociarem i després sempre som a temps a posar els doblers. En aquest sentit el batle popular creu que s'està fent un frau als pressuposts i acusa Salom d'actuar de manera improvisada. Respecte de la moció aprovada al Parlament Rotger ha volgut contestar les fortes crítiques rebudes per part de socialistes i nacionalistes que li retreien el seu vot contrari.

Rotger reivindica que «estic del tot d'acord que ha de ser l'Insalud qui ha de pagar l'hospital en la seva totalitat. El que defens tant jo com el meu partit és que es renegociï el finançament sense tenir aturat el conveni. En tot cas quan s'hagi de fer el traspàs de competències sanitàries a la comunitat el 2001, que s'exigeixi el retorn dels doblers invertits pel Govern». Rotger diu que la consellera Salom fins ara no ha fet més que donar excuses de mal pagador en aquest assumpte. És el Govern el que adopta un doble llenguatge».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris