algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 13°
13°

Medi Ambient acorda inventariar les línies dels antics ferrocarrils de Mallorca

La catalogació permetrà protegir molts del elements que havien quedat en l'oblit

El Consell d'Administració del Servei Ferroviari de Mallorca va aprovar ahir la proposta de la Direcció General de Mobibilitat i Educació Ambiental de la Conselleria de Medi Ambient per inventariar tots els elements constructius de les línies desafectades dels antics ferrocarrils de Mallorca, amb vista a la seva protecció. Moltes d'aquestes línies desafectades es troben en terrenys de particulars. També s'ha aprovat inventariar els fons documentals dels antics ferrocarrils de Mallorca.

A través de la Direcció General de Mobilitat, el titular del qual és Boro Miralles (Els Verds) s'ha aprovat, per una banda, l'inventari del patrimoni ferroviari de les línies desafectades: Santa Maria-Felanitx, Palma-Santanyí i línia del Ferrocarril d'Alaró. Es tracta de les línies que, malgrat ja no disposin de vies ni de travesses, mantenen en diferent estat de conservació la plataforma, les construccions (estacions, casetes de guardavies) i les diferents obres ferroviàries com puguin ser viaductes, ponts i túnels.

L'inventari de tots aquests elements permetrà tenir un coneixament exhaustiu de caràcter patrimonial. En aquest inventari es pretén contemplar bàsicament aspectes com la localització geogràfica de les diferents obres i construccions ferroviàries; avaluacions de l'estat de conservació; valoracions de caràcter patrimonial i una determinació de la situació administrativa. Tant Pere Brunet com Boro Miralles coincideixen a afirmar que «tota aquesta informació és fonamental per a la formació d'un catàleg patrimonial que, mitjançant l'articulació de mesures de protecció, eviti la desaparició d'aquests elements i no comprometi actuacions futures».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris