algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 14°
16°

Regidors illencs viatgen a França per estudiar polítiques de joventut

Aquest cap de setmana està tenint lloc a Banyuls Sur Mer (França) una trobada de regidors de joventut que té la participació de 58 ajuntaments del Pirineus Orientals, Catalunya i Mallorca. La trobada, que ha estat organitzada pel Seminari de Polítiques de Joventut del Departament Pirineus Orientals, la Generalitat de Catalunya i el Consell de Mallorca té com objectiu crear un espai cultural on es puguin compartir i contrastar les experiències en polítiques de joventut a diferents indrets dels Països Catalans.

Un total d'onze regidors de Joventut de municipis de Mallorca participen en aquesta trobada on intercanviaran informació amb altres municipis per tal de millorar les estratègies polítiques en matèria de Joventut. A part de la presència mallorquina hi participen 24 regidors de Joventut dels Pirineus Orientals i 20 regidors de Catalunya. Durant aquests dies s'analitzaran les diferents problemàtiques respecte al col·lectiu de la joventut (de 15 a 30 anys) segons el nucli on visquin: població rural, perifèria o ciutat.

El conseller de la Comissió de Cultura i Patrimoni Històric del CIM Cecili Buele, que titllà la trobada com «un observatori juvenil de l'àrea catalana», assisteix, juntament amb dos experts del Consell de Mallorca, avui a Banyuls on exposarà les línies d'actuació que es duen a terme a Mallorca. Els municipis illencs presents són els d'Andratx, Campanet, Felanitx, Lloret, Manacor, Maria de la Salut, Pollença, Santa Eugènia, Selva, Sineu i Vilafranca.

Tant el conseller Buele com Nanda Ramon, coordinadora de Cultura i Joventut del CIM explicaren ahir que aquest tipus de trobades «permetran que els nostres regidors de joventut obtenguin una millor formació i experiència amb vista a fer actuacions en les seves àrees de Joventut». En aquest sentit, assenyalaren la importància que les institucions (municipis, consells i Govern ) «s'impliquin en aquests tipus d'experiències» i apostaren per potenciar aquestes eines de treball entre municipis.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris