algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 15°
16°

El Consell Consultiu obre a tots els ciutadans les 620 places d'interins

La capacitat i mèrits dels aspirants seran respectats «escrupolosament» pel Govern

77236

La política d'accés a la funció pública mantinguda pel Govern Matas va ser molt protestada.

El Consell de Govern va aprovar ahir per Decret la regulació d'un nou procediment de selecció dels 620 funcionaris interins de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears (CAIB). El Consell Consultiu ha dictaminat que en aquest nou borsí, que té caràcter transitori, l'atur no compti amb la valoració de «mèrit», ja que es tracta d'una circumstància personal. El nou procediment de selecció de personal suposa, en paraules del conseller de Funció Pública i Interior, Josep Maria Costa, «el compliment escrupolós dels principis d'igualtat, capacitat, mèrit i publicitat».

El caràcter transitori del decret es deu al fet que el nou procediment ordinari, que el Govern balear preveu per al juny del 2000, s'ha de dur a terme mitjançant una borsa de treball integrada per totes aquelles persones que superin les proves selectives de les convocatòries d'oferta pública d'ocupació. Fins aleshores, segons Costa, s'ha de «donar resposta immediata a les necessitats de personal de la nostra administració».

L'aprovació del decret, que deroga l'anterior decret aprovat pel Govern Matas l'any 98, suposa «un canvi radical en les maneres d'actuació política respecte de l'anterior Govern», segons el conseller de la Funció Pública. Igualment, aquesta norma comporta també un canvi «substancial de continguts» en el procés de selecció de funcionaris interins. «La normativa anterior constituïa un sistema endogàmic de recol·locació dels interins que dificultava a la resta de persones l'accés a les palces vacants de l'administració autonòmica», va dir ahir Costa. Aquests funcionaris tenien garantida la seva condició d'interins durant un període de sis anys.

Les proves seran convocades al llarg d'aquest mes de novembre i la intenció del Govern és que aquestes se celebrin en la segona quinzena de desembre. «Les primeres persones que hagin aprovat seguint criteris de capacitat i objectivitat accediran al seu lloc de feina a principis del 2000», va declarar Costa.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris