algo de nubes
  • Màx: 22°
  • Mín: 15°
18°

El jutge investigarà les firmes dels emigrants censats a Formentera

L'Oficina del Cens donà per vàlides les inscripcions dels consolats a l'Argentina

El fiscal d'Eivissa, Antonio Torres, presentà ahir davant del jutjat d'instrucció 2, en funcions de guàrdia, la denúncia per suposat frau electoral derivat de la inscripció en el cens de Formentera de 74 emigrants argentins que no tenien cap relació aparent amb l'Illa.

Segons informaren fonts judicials, una de les línies d'investigació que haurà d'escometre el jutge encarregat del cas serà la comprovació de la veracitat de les signatures de tots els emigrants que es varen inscriure durant el període d'exposició pública del cens provisional als consolats, en aquest cas a Argentina i especialment a Rosario.

Aquestes 74 persones no estaven incloses al cens provisional. Concretament, en data de 31 de març, el nombre d'electors absents a Formentera arribava a 73. A les llistes definitives, segons la informació facilitada per l'Oficina del Cens als mitjans de comunicació abans de les eleccions del 13-J, aquesta xifra augmentà fins a situar-se en 148, que fou el col·lectiu de Cera (Cens d'Emigrants Residents Absents) amb dret a vot als darrers comicis. El nombre total d'electors a Formentera sumà 4.277 a les eleccions municipals, 4.121 a les autonòmiques i 4.268 a les europees.

Fonts consultades per Diari de Balears assenyalaren que aquestes 74 persones es varen apuntar durant el període de reclamacions. Els mateixos informants assenyalaren que aquests impresos arribaren via fax a l'Oficina del Cens amb la signatura de l'elector emigrant, la signatura del funcionari encarregat de les tasques de tramitació validant l'operació i el segell del Consolat corresponent.

L'Oficina del Cens donà per vàlides aquestes inscripcions ja que tenien tots els requisits establerts per la llei. Així mateix, ha facilitat als investigadors d'Eivissa una còpia de les 74 instàncies enviades pel consolat a Palma.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris