nubes dispersas
  • Màx: 20°
  • Mín: 16°
19°

L'afectat per l'ordre de demolició d'una casa diu que només n'amplià una part

Un veí denuncià Nivaldo Lima, que és brasiler i fa 25 anys que viu a Sóller

Tal com en va informar fa uns dies Diari de Balears, la Sala del Contenciós Administratiu del Tribunal Superior de Justícia acaba de desestimar el darrer recurs dels propietaris d'una casa situada a les Argiles, a la vorera del camí vell de Bàlitx, afectada per una sentència ferma de demolició.

Aquest cas, del qual ja es va fer ampli ressò la premsa local, ha despertat una certa expectació dins Sóller, ja que es podria convertir en el primer enderrocament total de la casa d'un solleric per una infracció urbanística.

Però tot i la llarga història d'aquest expedient disciplinari, que s'inicià l'any 1993, la persona afectada, Nivaldo Lima, considera que mai no s'hauria d'haver acceptat que ell va fer una «casa il·legal», tal com s'ha dit repetidament; sinó que la casa que ara li volen enderrocar «ja existia des de fa almenys 200 anys, i l'única cosa que vaig fer-hi va ser una rehabilitació i una ampliació d'un 25 per cent sobre els 140 metres quadrats inicials, per poder-hi viure amb la meva família».

Aquest brasiler de 47 anys en fa més de 25 que viu i treballa a Sóller, i es considera molt afectat pel calvari que pateix des que un veí el denuncià, quan ja feia un any que havia acabat les obres i que vivia a la casa. Segons assegura, «mentre vaig fer l'obra, i en el primer any que vaig viure a can Massot (o can Mateu), no es va acostar per aquí cap zelador municipal a demanar-me explicacions per les reformes que hi feia; i a més, vaig decidir començar sense llicència perquè havia entregat una sol·licitud a l'Ajuntament a fi que em diguessin quines obres podia fer i quines no, i mai no em contestaren».

Tot i això, l'any 1993 el copropietari de la casa (assegura, i així ho ha al·legat en diverses ocasions, que la casa és també d'una cunyada seva) encomanà a un arquitecte local un projecte de legalització de l'obra realitzada; projecte que li costà més d'un milió de pessetes i que per pagar-les «vaig haver de treballar com un boig, ja que sempre he viscut de la meva feina».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris