algo de nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 14°
23°

Madrid no estudia invertir en el fons mediambiental si Turisme no entrega el projecte definitiu

El conseller Alomar assegurà que el disseny final ja està enllestit

El director general de Turisme, Germán Porras, deixà clar que el Govern central supeditarà la seva «resposta» sobre la possible inversió en el fons finalista mediambiental de l'Executiu balear que pretén recuperar zones turístiques degradades i crear un xarxa d'espais naturals, sempre que «ens presentin un projecte elaborat i precisin allò que es vol fer».

Mentrestant, el conseller Alomar assegurà que «tant si el Govern central hi dóna suport com si no» l'Executiu balear «ja ha dissenyat els dos escenaris possibles» amb què pot comptar el finançament del cabal mediambiental "un, amb tres entrades de doblers: Govern central, autonòmic i impost turístic; o l'altre, Govern autònomic i impost turístic.

El socialista remarcà que els models estan enllestits i la «decisió» de quin implantar «està pendent de l'aprovació en Consell de Govern», i explicà que el grau de «pressió tributària» dependrà tan sols de si finalment hi ha aportació des de l'Administració central. «Madrid ja té la documentació suficient per prendre una decisió política».

L'encreument de declaracions es realitzà instants abans de la inauguració de V Congrés de l'Associació Espanyola d'Experts Científics en Turisme, que s'inicià ahir i finalitzarà avui a l'Escola d'Hoteleria i Turisme de les Balears de la UIB, sota el lema «Globalització de mercats i sostenibilitat de destinacions: Comercialització més autònoma de productes turístics espanyols».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris