cielo claro
  • Màx: 24°
  • Mín: 16°
23°

El Govern destina 500 milions a comprar immobles per no haver de pagar lloguers

Rebaixa 20 milions de pessetes les ajudes a les cases de les Balears a l'estranger

La Conselleria de Presidència destinarà 500 milions de pessetes dels 3.002 del seu pressupost de l'any 2000 a l'adquisició de patrimoni de l'Administració autonòmica, reduint així les actuals despeses de lloguer, i també disminuirà uns 20 milions les ajudes a les cases de les Balears a l'exterior.

El conseller Antoni Garcies explicà ahir en el Parlament els comptes del seu departament per a l'any vinent i anuncià que la seva intenció és «passar d'una política de lloguers a una política de patrimoni que redueixi els 367 milions anuals que els lloguers costen a l'Administració».

En concret, el proper any, aquest departament destinarà 140 milions a la compra de l'antic edifici de l'ONCE, 248 a altres adquisicions i 116 per a la reforma de l'edifici del sector naval de Palma. Uns 400 milions pressupostats més seran transferits al Consell de Mallorca per a la reforma de l'edifici de la Misericòrdia, a Palma; la compra i reforma de la nova seu del Consell de Menorca i per a inversions en petits municipis a la serra de Tramuntana.

La relació del Govern amb el Parlament comptarà amb 96 milons, dels quals 40 es faran servir per a la creació de l'Institut d'Estudis Autonòmics, mentre que l'Institut de Relacions amb Europa disposarà de 39 milions i l'atenció a les víctimes del delicte i el servei d'atenció al ciutadà, altres 73 milions.

Sobre la política exterior i comunitària a favor de les cases de les Balears, s'inclouen 42 milions de pessetes, i es redueix d'uns 20 milions aquestes ajudes respecte de l'any anterior, indicà Garcies. Aquests 42 milions es destinaran al lloguer d'immobles per a les comunitats de les Balears a l'estranger, a més de subvencions i inversions per a cursos de formació i diverses obres, així com la creació d'aules d'aprenentatge en alguns països, entre ells Argentina i Cuba.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris